Predstavitev | Kontaktne informacije | E-mailSwitch to English

"Rdeči gumb"
 
Ga potrebujete?
Kaj je to?
Kaj se zgodi, ko ga pritisnete?
Kdo bo pomagal?
Kako si ga priskrbite?
Kakšni so stroški uporabe telefona z "rdečim gumbom"?
Posebni telefon Lifeline
zmore še več

Potrebujete "rdeči gumb"?

Živite sami? Vas muči skrb, ker ne veste, kdo vam bo pomagal v primeru nenadneConnect in Amie slabosti ali padca? Telefon imate, toda kako in koga poklicati na pomoč?

Tudi takrat, ko ne morete doseči telefona, lahko pokličete na pomoč. Vse, kar potrebujete, je poseben telefon Lifeline z "rdečim gumbom".

Če v stiski pritisnete tak gumb na obesku, ki ga stalno nosite okoli vratu, vas telefon poveže s svojci, sosedi, znanci...

 

"Rdeči gumb" - kaj je to?

obesek okoli vratu"Rdeči gumb" je daljinsko brezžično sprožilo, ki deluje skupaj s posebnim telefonom Lifeline. Telefon je namenjen klicu za pomoč in omogoča, da le s pritiskom na gumb vzpostavite stik s svojcem ali sosedom, prijateljem ali znancem in to tudi v primeru, ko npr. ne morete iz postelje, pri padcu, če vas obide slabost na vrtu pred hišo, ali pa v primeru, da ste osebno ogroženi s strani tretje osebe..obesek na zapestju
Največkrat boste uporabili "rdeči gumb" za vsakdanje stvari npr. zgolj, da boste nekomu zaželeli lep dan ali pa kaj naročili. Gumb vam bo le poenostavil klicanje.

"Rdeči gumb" boste nosili kot obesek okoli vratu ali kot ročno uro okoli zapestja. Z njim lahko aktivirate telefon Lifeline z razdalje do 25 metrov.

 

Kaj se zgodi, ko pritisnete na "rdeči gumb"?

V telefon  vpišemo  telefonske številke oseb, ki bi bile pripravljene pomagati, če bi bilo potrebno. O pritisku na "rdeči gumb" telefon Lifeline kliče na prvo od več telefonskih številk. Ko se klicani odzove, se z njim pogovorite npr. kar iz postelje, iz kuhinje ali s tal, če ste padli. Zvočnik in majhen mikrofon v telefonu namreč omogočata, da se lahko pogovarjate brez slušalke v rokah, tudi ko ste nekaj metrov vstran od telefona.
Če se prvi klicani ne odzove, telefon pokliče naslednjega.

 

Kdo bo pomagal?

Najpomembnejše je, da nekoga obvestite, da potrebujete pomoč. Oseba, ki se bo oglasila na klic z "rdečim gumbom", bo vam pomagala sama, ali pa bo poskrela, da vam bo pomagal ko drug. Prav zato ni nujno, da je klicani tudi doma blizu vas.
Posebno učinovito vam lahko pomagajo v centru za pomoč na domu.

 

Kako si priskrbite "rdeči gumb"?

V kolikor bi posebni telefon Lifeline z rešilnim rdečim gumbom želeli kupiti, nam prosim, pišite.
Telefon Lifeline priključimo na telefonsko omrežje dodatno k vašemu staremu telefonu. Pogoj za priključitev telefona Lifeline je, da v stanovanju ali hiši že imate telefonski priključek. Telefon potrebuje tudi električni priključek.

Posebna ponudba: enomesečni brezplačni preizkus "rdečega gumba"!
Na vašem domu vam brezplačno za mesec dni namestimo poseben telefon Lifeline z "rdečim gumbom".
Če se odločite za nakup, vam bomo po pošti poslali račun, ki ga boste plačali s položnico.
Če se ne odločite za nakup, nam "rdeči gumb" s telefonom vrnete brez vsakih stroškov.

Pokličite nas, ali pa nam pišite!
MKS Elektronski sistemi d.o.o.
Rožna dolina C. XVII/22b
1000 Ljubljana
Tel. 01-256-22-43, 256-22-44
info@mks.si


Več o podjetju ...

 

 

Kakšni so stroški uporabe telefona z "rdečim gumbom"?

Klici za pomoč se obračunajo kot običajni pogovori. Za uporabo telefona z "rdečim gumbom" boste zato plačevali Telekomu Slovenije toliko kot za pogovore na navadnem telefonu.

 

Posebni telefon Lifeline zmore še več!

  • Posebni telefon deluje kot telefon za klic za pomoč
  • Dodatni "rdeči gumb" je tudi na samem telefonu Lifeline.
  • Z "rdečim gumbom" lahko kličete kamorkoli, tudi na številke mobilnih telefonov.
  • "Rdeči gumb" lahko uporabljate tudi za "dvigovanje" in "odlaganje" slušalke na daljavo, ko vas kdo pokliče po telefonu. Zato vam ni treba več hiteti k telefonu, v strahu, da bi klic zamudili.
  • Na ta telefon lahko priključimo še dodatne naprave za vašo osebno varnost, kot so: dodatna potezna stikala z vrvico za kopalnico in stranišče, detektor padca, hišna protivlomna naprava, javljalnik požara ali pa pohodna blazina pred posteljo. Ko je dodatno sprožilo ali senzor ativirano, telefon kliče na dogovorjene telefonske številke.