Predstavitev | Kontaktne informacije | E-mailSwitch to english

Kaj delamo?
 
bullet Oskrba na domu na daljavo
 
bullet
storitev rdeči gumb
  bullet telefoni z rdečim
    gumbom
  bullet dodatna sprožila
 
bullet
detektor padca
 
bullet
delilnik tablet
 
bullet
detektor prisotnosti v postelji
 
 
bullet
detektor epileptičnega napada
 
   
bullet Zastopanje
  bullet TAMINO XML
     
bullet Aktivnosti na državnem in mednarodnem nivoju
  bullet državni nivo
  bullet evropski nivo
   
bullet Sodelovanje v mednarodnih projektih
  bullet TeleSCoPE (2011-13)
  bullet BioModUE_PTL
(2011-13)
  bullet UNITED4HEALTH (2013-15)
  bullet Easy-IMP (2013-16)
  bullet NITICS (2013-15)
  bullet REHA2030 (2019-2021)
  bullet ACESO-AAL (2020-2023)

 

Osebna izkaznica
 
Predstavitev podjetja
Kontaktne informacije
bullet Kdo smo?
partnerji Naši partnerji

Strah pred padcem?
Se bojite, da bi vaša ljubljena oseba doma spet padla? In ker tega ne boste vedeli, ji ne boste mogli pomagati. Iščete rešitev? Z detektorjem padca boste obveščeni takoj, ko bi do padca prišlo.

 

Padci v domačem okolju so nevarni za zdravje
Padci v domačem okolju so grožnja za zdravje marsikateremu staremu človeku, ki živi v domačem okolju. Po 65.letu se bo s tem problemom srečal vsak tretji starostnik. Padci so tudi med najpogostejšimi povzročitelji poškodb, ki so v nekaterih primerih tudi tragične. Po navedbah iz tuje literature /Richardson, 1993/ 5% oseb, ki so padle, umre takoj, 23% pa v obdbju enega leta po padcu. Padec pogosto vodi k še večjemu strahu pred padci, kar omejuje mobilnost teh oseb in vodi do značilnih sprememb v načinu življenja.
Pomoč pri odpravljanju vzrokov lahko bistveno vpliva na pogostost padcev, hitra pomoč ob padcu pa lahko zmanjša posledice padca, skrajša čas in zmanjša stroške rehabilitacije.
Padec osebe, ki živi sama, lahko ugotovimo s pomočjo detektorja padca. V Veliki Britaniji so razvili napravo, ki ugotavlja padec. Detektor padca je sedaj dosegljiv tudi pri nas.

 

Detektor padcaKaj je detektor padca?
To je posebna brezžična naprava nekaj večja od škatlice vžigalic, ki jo oseba podvržena nevarnosti, da bo padla, nosi za pasom. Če zazna udarec in po njem še spremenjeno lego telesa, detektor po času 10 s odda signal za klic za pomoč.

 

Kako deluje?
Detektor padca deluje skupaj s posebnim telefonom Lifeline, ki je priključen na običajno telefonsko vtičnico. Če pride do padca, detektor aktivira telefon Lifeline. Ta vzpostavi telefonsko zvezo z osebo, ki bi lahko pomagala ali organizirala pomoč.

 

Kdo bo pomagal?
To so lahko svojci, sosedje znanci, ali pa dežurni operater v centru za pomoč na domu. Oseba, ki bi pomagala, prejme telefonski klic na svoj telefon. Najprej se poskuša pogovoriti z osebo, ki je padla, kar omogoča telefon Lifeline. Pogovor je možen v razdalji nekaj metrov od telefona Lifeline (npr. v stanovanju). O padcu smo torej takoj obveščeni, zato lahko hitro organziramo nujno medicinsko pomoč, če je to potrebno.