Predstavitev | Kontaktne informacije | E-mailSwitch to english

"Rdeči gumb"
   
t "Rdeči gumb" - kaj je to?
t Dodatna sprožila za telefone Lifeline
t Telefoni z rdečim gumbom
t Pogosta vprašanja - FAQ

 


DODATNA SPROŽILA ZA TELEFONE LIFELINE

Detektor padca

Je brezžično sprožilo, ki ga nosimo za pasom. Ob padcu zazna udarec, po njem pa 15 sekund preverja, ali bo oseba sama vstala oz. ali je obležala na tleh. Če oseba ne vstane, detektor aktivira telefon Lifeline in vzpostavi telefonsko zvezo.
Več o detektorju padca ...

falldetector
   

Detektor izliva vode

Je brezžična naprava, ki sproži alarm ob izlitju vode. Postavimo ga na ravno površino npr. v bližino banje, ob pralnem stroju, pod umivalnik... Če pride do izlitja vode in ta sega 2-3mm visoko, prične detektor piskati, hkrati pa sproži telefon Lifeline.

detektorizlivavode

   

Detektor dima

Je brezžična naprava, ki sproži alarm ob pojavu dima v prostoru.
Namestimo ga na strop ali na steno v prostoru, kjer bi lahko prišlo do ognja oz. dima npr. v kuhinji, dnevni sobi ali v spalnici. Če se v prostoru pojavi dim (že če kdo kadi v bližini) detektor prične piskati, hkrati pa sproži telefon Lifeline.

 

detektordima
   

Stropno potezno stikalo

Stikalo potegnemo, ko potrebujemo pomoč. Namestimo ga na strop npr. v kopalnici ali na stranišču. S stropa do tal sega potezna vrvica z oprimki. Na voljo sta izvedbi z daljinskim proženjem telefona in žična izvedba

poteznostikalo
   

Pohodna blazina

Aktivira telefon Lifeline, kadar opazovana oseba ostane v postelji dlje kot običajno. Namestimo jo pod preprogo npr. pred posteljo. Če osebe ne zapusti postelje in ne stopi na blazino v času 12h/24h, telefon pokliče skrbnika in vzpostavi telefonsko zvezo. Pohodna blazina in telefon sta povezana z žico.
pohodnablazina
   

Detektor prenizke temperature

Aktivira telefon Lifeline, kadar temperatura v bivalnem okolju pade pod nastavljeno vrednost. Namestimo ga na steno. Detektor in telefon sta povezana z žico.

dtektorprenizketemperature
   

Univerzalno brezžično sprožilo

Nadomesti žično povezavo med sprožilom in telefonom. Ko aktiviramo sprožilo, naprava na daljavo aktivira telefon Lifeline.
unibrezzicnosprozilo
   

Delilnik tablet z javljanjem

Delilnik ob določenem času do 4x na dan s piskanjem opozori uporabnika, da mora vzeti zanj v predalčku delilnika že pripravljen odmerek tablet/kapsul. V kolikor ne strese vsebine iz predalčka, delilnik po določenem času samodejno aktivira posebni telefon Lifeline in vzpostavi telefonsko zvezo s skrbnikom. Skrbnik v naprej pripravi do 28 odmerkov (npr. za 7 dni  po 4 odmerke dnevno). Več o delilniku tablet ...

 

delilnik tablet z javljanjem
   

Telefon z velikimi gumbi

Deluje samostojno, ali pa ga priključimo na
telefon Lifeline. Ima velike gumbe (za tiste,
ki slabše vidijo), nastavljivo glasnost
slušalke, ob klicu pa utripa tudi rdeča lučka
(za tiste s slabšim sluhom)
unibrezzicnosprozilo
   

Detektor prisotnosti v postelji

je namenjen spremljanju oseb, pri katerih obstaja nevarnost padca, ko niso v postelji. Če bolnik zapusti posteljo (vstane) in se ne vrne v nekem v naprej določenem času, detektor o tem prek telefona Lifeline obvesti skrbnike. Več o detektorju prisotnosti v postelji...

det_prisotnosti_v_postelji